Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

CONTINUE SHOPPING

CUPRINS - Navigare Rapida

I. RUTINA DE DIMINEAȚĂ ÎN PAȘI SIMPLII (aici)

II. RUTINA DE SEARĂ PENTRU O PIELE MEREU TÂNĂRĂ (aici)

III. Sfaturi utile pentru ca vacanța la mare să fie reușită, fără bătăi de cap la întoarcere (aici)

IV. Beneficiile soarelui, apei sărate, nămolului și brizei (aici)

V. Frumusețe și sănătate deopotrivă (aici)

 

 

RUTINA DE DIMINEAȚĂ ÎN PAȘI SIMPLII
by Anca Tene
 

Curățarea pielii este primul pas în rutina zilnică de îngrijire a pielii, însă unii dintre noi acordăm foarte puțin timp acestei proceduri atât de importante. Celulele moarte ale pielii, excesul de sebum din timpul nopții, trebuie îndepărtate cu grijă în fiecare zi, altfel acestea vor compromite aspectul pielii noastre peste zi. Acordarea unei atenții sporite îngrijirii tenului va face ca pielea noastră să strălucească de sănătate, machiajul să se așeze mai bine, iar starea de bine de peste zi să fie constantă.  

Vă propunem o rutină de dimineață în 4 pași ușor de urmat: 

Pasul 1

Începeți ziua cu spălarea feței cu Gel Cleanser (aici). Acesta are o textură ușoară și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la deblocarea porilor. Va purifica, calma și reîmprospăta pielea. Gel Cleanser este delicat și poate fi utilizat pe toate tipurile de piele.  

Pasul 2

Pulverizați apoi de 2-3 ori pe față produsul nostru magnific, Hydrating Mist (aici), un spray hidratant unic cu acid hialuronic suspendat în uleiuri esențiale, care poate fi folosit pe tot parcursul zilei (chiar și peste machiaj) pentru a reface nivelurile de hidratare ale pielii și pentru a menține PH-ul pielii la cote normale.  

Pasul 3

Folosește câteva picături de Eye Gel (aici), un gel ce conține ingrediente active puternice care va reduce aspectul umflat al ochilor, cercurile întunecate și ridurile.  

Pasul 4

Pentru final aplică o cremă de zi ușoară, potrivită ca primer în pregătirea pielii pentru machiaj.

Poți alege dintre următoarele produse:

LM1 – cel mai de succes produs al mărcii Linda Meredith, o revelație adevărată în lupta împotriva îmbătrânirii, datorită ingredientelor active și a rezultatelor vizibile în 30 minute.

LM2 – un hidratant ușor, bogat în substanțe nutritive și vitamine esențiale care va da o strălucire sănătoasă pielii.

O3 – o cremă de lux cu un conținut bogat în peptide, omega 3 și 6 și cu vitamine încapsulate. Aceasta uniformizează tonusul pielii, îmbunătățind aspectul cicatricilor și pigmentarea. Este crema perfectă de zi ca bază pentru machiaj.

Desigur, parcurgeți această rutină de dimineață după ce ați deschis larg geamurile și v-ați umplut plămânii cu aer curat, ați pus pe fundal muzica preferată care vă bine dispune și poate chiar ați făcut câteva exerciții de înviorare, de yoga sau meditație, fiecare după preferințe. 

Să vă fie de folos!

Cu drag, Anca.

 

 

RUTINA DE SEARĂ PENTRU O PIELE MEREU TÂNĂRĂ
By Anca Tene

Așa cum am mai amintit și în alte postări, curățarea pielii, atât dimineața cât și seara este primul pas în rutina zilnică de îngrijire a pielii, însă așa cum am mai spus,  acordăm foarte puțin timp acestei proceduri vitale. Poluarea de la suprafață, celulele moarte ale pielii, machiajul și cremele topice, cum ar fi protecțiile solare, trebuie îndepărtate temeinic în fiecare seară, altfel depunerea lor treptată va deteriora pielea și va împiedica ingredientele esențiale ale produselor de tratament aplicate ulterior să funcționeze la nivelul optim.

Pasul 1

Întotdeauna seara vom începe prin a ne demachia fața cu Cream Cleanser (aici) pentru a îndepărta orice urme de machiaj și poluare de la suprafața pelii (dacă este necesar aplicați apă caldă pentru a permite produsului să alunece mai bine), îndepărtați cu bureței de celuloză, pad-uri de bumbac sau cu un prosop special pentru de demachiere, clătiți cu apa și treceti mai departe.

Pasul 2

Aplică Gel Cleanser (aici) pentru a finaliza dubla curățare. (vezi mai multe în postarea RUTINA DE DIMINEAȚĂ)

Gelul de curățare și crema de curățare, atunci când sunt utilizate împreună, constituie un mix perfect pentru rutina zilnică. 

Pasul 3

După dubla curățare, câteva aplicări ale Hydrating Mist (aici), vor da o senzație de bine și relaxare (vezi postarea RUTINA DE DIMINEAȚĂ)

Pasul 4

DouĂ picĂturi de Eye Gel (aici) urmat de un masaj ușor în jurul ochilor va face minuni (vezi postarea RUTINA DE DIMINEAȚĂ)

Pasul 5

Aplicăm unul sau mai multe dintre produsele de reparare și tratament pe timpul nopții în funcție de nevoile pielii noastre, în funcție de ceea ce urmărim să reparăm sau să îmbunătățim.

- Cateva aplicari de Collagen Sinergie (aici) este extrem de benefic în echilibrarea proceselor naturale ale pielii, refacerea nivelului de umiditate și lăsarea pieii pline și ferme.

- Colagen Gel (aici) întărește și repară pielea și lucrează pentru a menține o textură tânără. Potrivit pentru vegani și fără parabeni, poate fi folosit ca bază pentru crema preferată de hidratare, ca suport excelent.

- Phyto 4+ (aici) este produsul cel mai versatil din întreaga gamă. Phyto 4 funcționează pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv roșeață, exces de grăsime, pierderea elasticității și erupții. Este plin de uleiuri esențiale.

- Net-45 (aici) este o cremă luxuriantă care hrănește în timpul somnului pielea matură sau foarte uscată. Poate fi folosită pe pielea acneică, dacă suprafața se cojește. Extractul de citrice reduce semnele petelor de îmbătrânire.

- Amazon (aici) este un balsam anti-inflamator revoluționar care ajută la înmuierea și netezirea pielii și la repararea barierei naturale a pielii. Amazon oferă niveluri ridicate de vitamina C pentru a ajuta pielea să devină mai sănătoasă.

- Serum (aici) este o combinație de uleiuri esențiale, îmbogățită cu vitamine, pentru a repara inflamația la suprafața pielii, inclusiv liniile fine și ridurile. Poate fi utilizat singur sau adăugat în orice cremă, ca suport. 

- V-tox (aici) este un ingredient natural, alternativa naturală la Botox, aplicat doar pe riduri sau pe întreaga față, dacă este nevoie. Conține alge naturale care înconjoară mușchii cu proteine ​​pentru a bloca contractarea pielii, lasă pielea mai fină și mai tânără, în mod natural. Poate fi folosit chiar și de vegani, fiind un produs 100% din plante.

Și desigur, toate acestea nu înainte de a deschide din nou larg geamurile pentru aerisirea camerei, de a pune în fundal o muzică liniștitoare, relaxantă cu efect terapeutic, de a face puțină meditație.  Toate acestea îți vor asigura un somn bun și odihnitor, iar dimineașa vei zâmbi în oglinda privindu-ți pielea care peste noapte a fost reparată de ingredientele active din produsele noastre.

Să vă fie de folos!

Cu drag,

Ana Tene

 

 

Sfaturi utile pentru ca vacanța la mare să fie reușită, fără bătăi de cap la întoarcere
by Anca Tene

În ultima vreme auzim peste tot Nu mai sta la soare, nu-ți face bine! Ai grijă la apa sărată, îți irită pilea! Ai grijă la vânt! Folosește crema de protecție solară!

Se vorbește atât despre chimicalele folosite la crșsterea animalelor sau la stropirea legumelor și fructelor, despre nocivitatea produselor de curățenie, dar în schimb îndemnăm la folosirea cremei de protecție solară plină de aceleași chimicale ca și celelalte produse.

Bine, bine, dar strămoșii noștri ce făceau? Ei nu aveau creme de protecție solară și alte minuni ale lumii moderne, iar mult temutul cancer de piele este tot o boală a lumii moderne. Cred că ar fi bine să trecem prin filtrul propriu și să privim cu mult discernământ toate sfaturile care induc frica. Înainte poate că strămoșii noștri nu mergeau în vacanță la mare, însă era vară și pe vremea lor, iar soarele e soare peste tot, nu doar la mare, și așa cum bine știm aceștia își petreceau timpul mai mult afară la munca câmpului, însă aveau inteligența de a face asta la primele ore ale dimineții și seara. La prânz pe arsiță stăteau la umbră sau în casă și își făceau siesta. Moderația și echilibrul în toate aspectele vieții (alimentație, băuturi alcoolice, sport) ca și expunerea la soare este de departe cea mai bună alegere. Nu e bine să uitam de noi pe șezlong la ora amiezii, dar nici să ne cremuim obsesiv cu toate chimicalele. Să nu uităm că vitamina D se formează prin expunere la soare. Dar dacă noi ne camuflăm și nu mai lăsăm niciun centimetru pe care să-l vadă soarele, să nu ne miram că avem deficiențe.

Așadar:

- Folosește crema de protecție solară cu discernământ! Nu toate cremele sunt potrivite pentru sănătatea ta. Ba dimpotrivă, pot face mai mult rău decât bine. De aceea te sfătuim să verifici eticheta înainte de a cumpăra și investește într-o cremă din ingrediente organice care nu va avea repercursiuni ulterioare asupra pielii tale. Chiar dacă acestea nu se văd imediat, nu înseamnă că nu există. Nu uita că tot ce aplici pe piele se absoarbe în interior prin pori, iar crema de protecție solară nu face excepție. Cea mai bună protecție este limitarea orelor la care e bine să ne expunem la soare și să urmăm exemplul strămoșilor noștri. De la 8:00-11:00 și de la 16:00-20:00 este ideal.

- Folosește ochelari de soare, dar ca și în cazul cremelor, nu toți ochelarii te protejează corect. De asemenea inveștete în ochelari de bună calitate care într-adevăr te ajută.

- Nu uita să îți acoperi capul.

- Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră și din materiale naturale de bună calitate care nu irită, pentru a lăsa să respire corpul și a absorbi transpirația. Recomnadat este bumbacul, inul, mătasea naturală.

- Încălțămintea de asemenea, trebuie să fie lejeră și cât mai decupată, pentru a lăsa să respire piciorul.

- Dacă tot ai ajuns la mare, încearcă să faci baie în apa mării și nu la piscină, că doar de aceea te-ai dus până acolo. Piscina aveai și in localitatea în care locuiești, nu? Beneficiile apei sărate nu pot fi comparate sub nicio formă cu apa plină de clor a piscinelor. Nu uita! Substanțele cu care este tratată apa din piscine se absorb prin piele!

- Înainte de a merge prima dată la plajă, fă o exfoliere a pielii pe întregul corp și hidratează-l bine, atât intern (consumând apă), cât și extern (folosind uleiuri organice). Nu mai exfolia apoi câteva zile, mai ales în primele zile după expunerea la soare, deoarece îți vei irita pielea. Amână până după ce s-a stabilizat bronzul și nu vei mai avea niciun disconfort.

- Indiferent de tipul de ten, folosește cu încredere apa de trandafir, este un adevarat elixir vindecător și cu aromă plăcută, naturală.

- Nu te parfuma înainte de a merge pe plajă, dacă nu vrei sa suferi vreo iritație.

- Ai grijă ce, cât și unde mănânci? Doar nu vrei să te întorci cu multe kilograme în bagaj! Sau și mai rău, să te îmbolnăvești! Sigur că te poți răsfăța mai mult cu bunătăți în vacanță, că doar nu o să ții dietă, însă puțină precauție nu strică dacă nu vrei să regreți la întoarcere. Sunt sigură că cei care au pornit pe drumul unui stil de viață sănătos, vor continua și în vacanță, pentru că pentru ei nu este greu, e stilul lor de viață!

- Mănâncă multe fructe și bea apă, mai mult decât de obicei. Te vor hidrata și îți vor ține și de foame și nu vei mai avea tentația să ronțăi prostioare.

- Ai grijă la alcool! Nu este cel mai bun lucru să te aventurezi în apa mării după ce ai băut alcool.

- Bronzarea corectă se poate realiza prin creșterea progresivă a timpului de expunere la soare, pigmentarea apărând în mod progresiv, fără arsuri.

În concluzie, bucuăa-te de apa sărată, de vânt și de soare, nu trebuie să fugi de ele, ar fi frustrant și atunci mai bine rămâneai acasă sau mergeai la munte, însă trebuie să fii precaută și echilibrată în tot ceea ce faci, iar atunci vacanța ta se va transforma într-una de neuitat.  

Să vă fie de folos!

Cu drag,

Ana Tene

 

 

Beneficiile soarelui, apei sărate, nămolului și brizei
By Anca Tene

Profită din plin de vântul, soarele și apa mării! Nu fugi de ele!

Nu uita de tine și nu adormi în razele puternice ale soarelui, dar nici nu te cremui excesiv cu orice îți pică în mână, doar pentru că așa ai citit că trebuie să folosești crema de protecție solară.

Vacanța la malul mării poate ameliora sau chiar vindecă diferite boli și afecțiuni.

Câteva lucruri despre apa sărată a mării. Cercetătorii de la Univerșitatea Oxford confirmă faptul că apa mării prin conținutul ridicăt de sare și potasiu, dar și de alte minerale, este benefică în tratarea bolilor pielii cum ar fi dermatitele, eczemele, psoriazisul, pitiriazisul, acneea, candida, boala piciorului de atlet, gingivite și stomatite, îmbunătățind totodată și elasticitatea pieli, relaxând mușchii, stimulând circulația sanguină și reducând inflamația articulațiilor. Apa sărată a mării sterilizează și cicătrizează mai repede rănile, are proprietăți antivirale și antibacteriene. Unde mai pui că apa sărată are și rol de exfoliant blând al pielii, deschide și curăță porii, astfel ajutând la eliberarea toxinelor.

Știai că în apa sărată corpul cântărește numai a șaptea parte din greutatea lui? Și că ph-ul apei de mare este de 7,5-8,4?

Specialiștii recomandă înotul în apa mării alternativ când pe burtă, când pe spate, deoarece șira spinării, oasele bazinului și musculatura se relaxează, se destind.

Înotul activează metabolismul, iar o simplă joacă de câteva minute în valurile mării echivalează cu o oră de muncă la sala de sport, dar numarul de călorii arse este mult mai mare. Înotul în apa mării face că sângele să fie puternic pompat în zona abdominală, iar acesta aduce mult oxigen către inimă și creier, dându-ți multă energie. Iar sunetul valurilor te ajută să intri într-o stare profundă de relaxare, cu beneficii pentru reintinerirea minții și a corpului.

Să trecem la soare! Împreună cu briza îți dau o stare de bine, deoarece căldura acestuia influențează pozitiv sistemul endocrin prin stimularea secreției de serotonină – substanță care declanșează starea de bine în organism, relaxarea. Soarele împreună cu apa mării contribuie la ameliorarea sau vindecarea afecțiunilor și a bolilor de piele. Este benefic în fixarea vitaminei D, este sursa naturală cea mai ieftină, cea mai la îndemână și cea mai eficientă. Cercetarile arată deja legătura dintre lipsa vitaminei D din organism și cancer. Nu expunerea corectă la razele soarelui duce la cancer, așa cum se afirmă în ultima vreme.

Aerosolii. Briza, vântul, într-un cuvânt aerul sărat și încărcat cu ioni negativi de la mare îmbunătățește somnul,  abilitatea corpului de a absorbi oxigenul și echilibrează nivelul de serotonină, responsabilă cu starea de bine. Aeroslii ajută în afecțiunile căilor respiratorii, sinuzite, rinite alergice, astm, bronșite, faringite, laringite, fluidifiâănd mucusul și favorizând eliminarea secrețiilor. Dacă vă veți documenta veți vedea că populațiile insulare nu au niciodată probleme cu sinusurile sau caile respiratorii.

Nisipul. Mersul prin nisip fără încălțăminte antrenează tendoanele și tonifiază mușchii picioarelor, ajutandu-te să consumi mai multe calorii decât la o alergare în parc. O plimbare prin nisip ne scapă de stres și ne ajută să intrăm în armonie cu natura. Particulele abrazive din nisip vor acționa asupra tălpilor ca un masaj exfoliant. În plus, veți avea parte de o pedichiura naturală și gratuită.

Nămolul sapropelic tratează afecțiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, sechele posttraumatice (ale mușchilor, pielii și osului), afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroză multiplă și Parkinson), afecțiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcționale), afecțiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), afecțiuni vasculare periferice (ischemie, insuficiență circulatorie) etc.

Asadar cura heliomarină și talasoterapia (aplicarea în scopuri terapeutice a tuturor elementelor apă, soare, briză și nămol)  au  indicații pe lângă cele enumerate până acum și în bolile reumatice, depresii, în afecțiuni cardiovasculare, intărind sănătatea inimii.

Toate aceste beneficii sunt minuni ale apei sărate, a aerosolilor, a soarelui, a iodului, a nămolului sapropelic și a plimbărilor prin nișip.

Profită din plin de vântul, soarele și apa mării! Nu fugi și nu te proteja excesiv de ele! Lasă-le să îți mângâie corpul cu beneficiile lor. După o vacanță la malul mării te vei simti pentru mult timp relaxată și plină de energie.

Să vă fie de folos!

Cu drag,

Anca Tene.

 

 

Frumusețe și sănătate deopotrivă
By Ancă Tene

Frumusețea exterioară oglindește sănătatea ta interioară. Sănătatea cu șiguranță te face mai frumos. Pielea este cel mai intins organ de excreție a toxinelor. Avem aproape 18 mp de piele și dat fiind faptul că este cel mai mare organ din corpul nostru este prima barieră căre ne apară de majoritatea agreșiunilor din mediul înconjurător. Deasemenea este și un organ emoțional foarte puternic, deoarece emoțiile sunt prima dată căptate de piele.

De altfel, la nivelul pielii este foarte ușor să vedem încărcarea toxică a organismului: o piele ternă, obosită, cu erupții inestetice reflectă deficitul în eliminarea toxinelor, roșeața, cuperoza, cearcănele, umflăturile de la nivelul ochilor sunt semne ale unui organism care nu se curăță bine. Celulita este o altă afecțiune vizibilă a întregului organism, reflectată la nivel subcutanat și cutanat. Detoxifierea este o etapă de baza în eliminarea tuturor acestor probleme și nu numai.

Există alimente căre au acest efect asupra ta – frumusețe și sănătate deopotrivă?

Nu uita că ceea ce mananci „se vede” pe chipul tău, deoarece nutrienții conținuți de alimente pot avea impact negativ sau pozitiv asupra aspectului pielii tale. Caută alimente căre conțin vitamine și minerale. Cele mai importante pentru sănătatea și frumusețea pielii sunt: vitaminele A, E, C, K, B3 și minerale ca Zinc, Magneziu, Seleniu, Cupru, Șiliciul, Călciul, Fosforul, Cromul, Sulful, Potașiul  și Fierul.

Deasemenea și ceea ce aplici pe fața și pe corpul tau “se vede” dacă au sau nu beneficii pentru pielea ta.

Totuși cel mai important aliment atât pentru interior, cât și pentru exterior este APA.

Poți include următoarele alimente în dieta ta zilnică, dar și în tratamente cosmetice pe căre le poți aplica acasă. Iata căre sunt acestea:

- Avocado

- Ceai

- Cafeaua (nu în exces)

- Cacaua

- Migdalele

- Mango

- Semințele de in

- Minunile stupului

- Roșiile

- Morcovii

- Portocalele

- Fructe de pădure – afine, mure, zmeură

- Căpșuni

Și pentru că tot spuneam de vitaminele și mineralele cele mai importante pentru pielea și corpul nostru, haideți să vedem pentru ce tip de ten sunt folositoare și ce afecțiuni putem controla cu ele. Plus o listă cu produse alimentare în care le regăsim.

Zincul este eficient pentru orice tip de ten (gras, sensibil, uscat și cu coșuri),  având un rol important în menținerea frumuseții. Grație proprietăților antioxidante, zincul acționează asupra creșterii, respirației, imunității, reproducerii și a sistemului endocrin. De asemenea, zincul este prezent în peste 200 de reacții chimice din corp. Pentru a combate acneea avem nevoie de 150 micrograme/ zi.

Fie că se găseste în cremă sub formă de săruri sau în ape termale, zincul reglează secreția de sebum, elimină coșurile și respectiv "luptă" împortiva procesului de îmbătrânire. Este unul din principalele minerale care protejează pielea împotriva razelor solare.

Zincul îl gasim în alimente precum: stridii, pește, pâine integrală, germeni de grâu, crustacee, fasole.

Calciu și Fosfor

Le-am pus împreună deoarece fosforul se găsește în alimente bogate în calciu, iar împreună cele două minerale au efecte miraculoase pentru oase, piele, unghii, dinți și păr.

Calciul este un element de nelipsit din organism și bineînțeles de la nivelul tenului. În cazul pielii, calciul acționează asupra zonelor cu semne vizibile și mai apoi o tonifică.

Fosforul este prezent în producerea de colagen, fiind necesar pentru oase, articulatii, cartilage, tendoane, ochi și piele, iar lipsa acestuia din organism poate declanșa o sensibilitate excesivă a pielii. Alimente bogate în calciu și fosfor sunt: fructe uscate, nuci, migdale și chiar cerealele.

Cromul

În cazul acneei, cromul este un mineral foarte important: reduce infecțiile pielii. Deficitul de crom din organism poate fi din cauza neasimilării cromului din alimente sau care se pierd în timpul procesării. Cantitatea mare de zahăr poate reduce cromul din organism.

Cromul mai are rolul de a îmbunătății circulația sangvină. Se găsește în brânză (pentru cei care aleg alimente de origine animală) ulei de porumb, cereale și drojdia de bere.

Doza indicată pentru combaterea acneei este de 150 micrograme pe zi.

Seleniu

Este elementul potrivit la locul potrivit în cazul elasticității pielii. Seleniul este unul dintre minerale care previne apariția mătreții. Tot seleniul elimină efectele nocive ale razelor ultraviolete, fiind în același timp benefic în cazul arsurilor solare.

Galbenușul de ou, laptele (pentru cei căre aleg sa consume și produse de origine animală),  ceapa, roșiile, tărâte, brocoli și cerealele sunt doar câteva dintre alimente care conțin seleniu.

Cupru

Produce pigmenți și conferă fermitatea pielii. Totodată previne pustulele care apar la nivelul pielii, cauzate de craparea venelor. Cuprul participă producerea de colagen. Cuprul are rolul de a menține pielea elastică. Cupru se află în ciuperci, alune, cereale și în legume verzi.

Fier, Magneziu, Potasiu și Sulf

Minerale cu rezonanță metalică sunt incluse pe lista frumuseții pielii. Fierul dă culoare pielii și ajută la creșterea părului. Magneziul previne bolile de piele. Potasiul menține sănătatea tenului, iar sulful înlătură dermatitele, eczemele și psoriazisul.

Toate cele patru minerale se găsesc diferențiat în produsele lactate, cărne, ouă (pentru cei căre aleg să consume produse de origine animală), în  legume (spanac, porumb, cartofi, varză, etc.) și fructe (mere, caise, kiwi, banane, etc.).

Să vă fie de folos!

Cu drag,

Anca Tene.